hayal et

"hayalgücü, bilgiden daha önemlidir"
- Albert Einstein

üret

"en önemli öğrenme tecrübeleri, üretirken gerçekleşir"
- Seymour Papert

paylaş

"neden
paylaşmayasın ki"
- Mert Balın :)
 

Ekim - Aralık 2010 kısa özeti

Sayın velilerimiz,
Okul döneminin başından 2010 yılının sonuna dek yaptığımız çalışmaların kısa bir özetini çıkardım.
Bilgilerinize sunarım.
Mert


Neler Yaptık?
Öğrenim döneminin başında, sizlerle yaptığımız toplantının hemen ardından smartkids sınıfını öğrenime hazır hale getirdik. Bilgisayarlara çocukların kullanacağı programlar yüklendi, legolar, deney malzemeleri temin edildi. Çocukların daha önceden deneyimlemedikleri, farklı bir çalışma olduğu için, ilk hafta sınıfı ve aktiviteleri tanıyacakları oyun bazlı etkinliklerle geçti. Ardından farklı konuların işlendiği aktivitelerimize başladık.
3-4 yaş grubu çocukların verimli geçirdikleri dikkat süreleri kısıtlı olduğu için, ders saatini 3, bazen 4 farklı aktiviteye bölerek devam ettik. Bunlar bilgisayar, sanat, deney ve Lego çalışmaları olarak farklı sıralamalarla yer aldı.
Dinazorların yaşadığı dönemleri konuştuk, nasıl yok oldukları konusundaki varsayımları tartıştık ve volkanik patlama deneyi yaptık. Çocuklar, ilk deney tecrübeleri olan bu aktiviteden oldukça çok zevk aldılar. Ardından hayvanlarla ilgili aktivitelerimize başladık. İlk önce denizlerde yaşayan canlıları konuştuk,  sınıftaki balıkları, kabuklu deniz canlılarını yakından inceledik. Ardından bizler sualtında yaşayabilir miyiz? Dedik, balıkadam malzemelerini inceledik ve ne işlere yaradığını tartıştık. Uçabilen hayvanları inceledikten sonra, hava taşıtlarını izledik, nasıl uçtuklarını konuştuk ve Lefkoşa semalarına, üzerinde çocukların isimlerinin yazılı olduğu sıcak hava balonları gönderdik.
2011 dönemi sonuna kadar çalışmalarımız aynı doğrultuda devam edecektir. Bu süreçte, çocuklarınızın bilgisayarı doğru açıp kapama, bilgisayar kontrolü için fareyi (mouse) doğru kullanma, bilgisayar ekranındaki bir resmi büyütüp, küçültme, yerini değiştirme gibi becerilerle, farklı deneylerle, iki boyutlu gördükleri ve hayal ettikleri objeleri ve senaryoları, Lego’larla inşaa etmeye devam edeceğiz. Gerçekleştirdiğimiz aktiviteleri fotoğraflarıyla daha detaylı incelemek isterseniz, her hafta güncellenen web sitemizi kontrol edebilirsiniz.
Öncelikle www.smartkidscyprus.com adresine girip, en alt kısımda bulunan "smartkids blog" resmine tıklayabilirsiniz, veya direk olarak  smartkidscyprus.blogspot.com adresine gidebilirsiniz.

Çalışmalarımızla ilgili öneri, görüş, ve dileklerinizi Bilgi Kozası Müdürü Canan Hoca’ya iletebilirsiniz.

0 comments:

Yorum Gönder